Milyen potenciális figyelmeztető jelek vannak az 1. típusú cukorbetegségről a gyermekeknél?

Milyen potenciális figyelmeztető jelek vannak az 1. típusú cukorbetegségről a gyermekeknél?

1. típusú cukorbetegség olyan állapot, amikor a hasnyálmirigy nem képes elegendő inzulint termelni a vércukorszint csökkentésére. Számos tünetet okozhat a gyermekeknél, például fáradtság, homályos látás, valamint fokozott szomjúság és éhség. Az 1. típusú cukorbetegség élethosszig tartó inzulin gyógyszereket igényel a potenciális szövődmények kockázatának csökkentése érdekében. A

cukorbetegség súlyos egészségi állapot, amely problémákat okoz a vércukorszint szabályozását, más néven vércukorszint. A magas vércukorszint súlyos szövődményeket okozhat az idő múlásával. Az 1. típusú cukorbetegség, amelyet korábban fiatalkori cukorbetegségnek hívnak, gyakran gyermekek, tizenévesek és fiatal felnőtteknél jelentkezik, de bármilyen életkorban fejlődhet.

Az állapot különbözik a 2. típusú cukorbetegségtől, bár mindkettő gyermekkorban előfordulhat. Mindkét típusnak hasonló tünetei vannak, de az 1. típus akkor fordul elő, amikor egy személy immunrendszere megtámadja az inzulintermelő sejteket a hasnyálmirigyben. Ez azt jelenti, hogy a testük már nem képes elegendő vagy bármilyen inzulint termelni, ezért manuálisan kell beadni ezt a hormont a vércukorszint kezelése érdekében. A 2. típusú, amikor az emberek már nem reagálnak olyan hatékonyan az inzulinra, mint valaha.

Ez a cikk az 1. típusú cukorbetegség potenciális jeleit és tüneteit tárgyalja, valamint az állapot kezelésének és kezelésének módját. A

cukorbetegség olyan állapot, amely magas vércukorszintet vagy cukrot okoz, az inzulinszabályozás nehézségei miatt. A glükóz olyan energiaforrás, amelyet a test az ételből kap. A hasnyálmirigy felszabadítja az inzulint a glükóz mennyiségének szabályozására a véráramban. A cukorbetegségben szenvedő emberek nem képesek elegendő inzulint előállítani, vagy kellően felhasználni a glükóz szabályozására. Ez miatt a glükóz felhalmozódik a véráramban, ami idővel komoly problémákat okozhat.

Az American Diabetes Association (ADA) becslései szerint több mint 34 millió amerikai szenved cukorbetegségben. Ezeknek az eseteknek a többsége 2. típusú cukorbetegség, ahol a test nem használ hatékonyan inzulint, vagy nem készít elegendő inzulint a vércukorszint szabályozásához. Az ADA szerint

1,6 millió embernek 1. típusú cukorbetegsége van, köztük mintegy 187 000 gyermek és serdülő. Ez egy olyan típusú cukorbetegség, ahol a hasnyálmirigy nem készít elegendő inzulint. Ennek eredményeként az immunrendszer tévesen elpusztítja az inzulintermelő sejteket a hasnyálmirigyben.

Az 1. típusú cukorbetegség általában gyermekkorban és serdülőkorban jelentkezik, de bármilyen életkorban előfordulhat. Minden évben mintegy 18 200 típusú cukorbetegség esetén 20 év alatti amerikaiakban van. De a tinédzserek és a felnőttek nagyobb valószínűséggel veszik észre őket. Ezért fontos, hogy a gondozók éber és tisztában legyenek a lehetséges figyelmeztető jelekkel. Az 1. típusú cukorbetegség tünetei a következők lehetnek:

 • Megnövekedett szomjúság és vizelés
 • Homályos látás
 • Fáradtság
 • Megmagyarázhatatlan súly Veszteség
 • Megnövekedett éhség

Ezek a tünetek általában néhány naptól hetekig gyorsan fordulnak elő. A megnövekedett vizelés és a szomjúság általában a gyermekek cukorbetegségének első jelei. Lehet, hogy ingerlékenyebbnek és nyugtalanabbnak tűnhetnek, mint általában.

Az 1. típusú cukorbetegség tüneteinek kialakulása a diabéteszes ketoacidosis (DKA) esetén fordulhat elő. Ez egy súlyos szövődmény, amikor a sejtekbe belépő glükóz hiánya miatt a test ketózis állapotba kerül. Ekkor a test elkezdi bontani a zsírokat savakká, úgynevezett ketonoknak az energia érdekében.

dKa orvosi sürgősség. A tünetek között szerepelhet:

 • émelygés vagy hányás
 • Száraz vagy kipirult bőr
 • gyümölcsös illatú lélegzet
 • Nehéz lélegezni
 • gyomorfájdalom
 • Nehéz gondolkodni

okok

Az 1. típusú cukorbeteg sejtek. Az 1. típusú cukorbetegség esetén ezek a hasnyálmirigy inzulintermelő béta-sejtjei.

Nem világos, hogy pontosan mi okozza az immunrendszert a hasnyálmirigy sejtjeinek megtámadásához. Egyes genetikai tényezők növelhetik az 1. típusú cukorbetegség kockázatát. Például a HLA-DR3-DQ2 vagy a HLA-DR4-DQ8 vagy mindkét géncsoportban szenvedő emberek nagyobb kockázatot jelentenek az 1. típusú cukorbetegség kockázatával. A gyermek kockázata az 1. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha egy szülőnek van az állapota 1 -től 17 -ig terjedhet 25 -ben. Egyes bizonyítékok azt is sugallják, hogy a környezeti tényezők, például a vírusfertőzések kiválthatják az állapotot.

Diagnózis

Mindenkinek, akinek gyermeke van, a cukorbetegség tüneteit vagy tüneteit mutatja be, fel kell látogatnia az orvosot. Ha vannak a DKA jelei, akkor tanácsos azonnal felvenni a kapcsolatot a sürgősségi szolgálatokkal.

Az 1. típusú cukorbetegség diagnosztizálása vérvizsgálatot jelent. Ezek a tesztek mérhetik a testi funkciók számos aspektusát, amelyek jelezhetik a cukorbetegséget. A legtöbb orvos véletlenszerű plazma glükóztesztet fog használni az 1. típusú cukorbetegség diagnosztizálására. Ez magában foglalja a vércukorszint ellenőrzését a vizsgálat idején. A deciliter (mg/dl)/dl) több mint 200 milligramm vércukorszintje a cukorbetegséget jelzi.

Az egészségügyi szakemberek más teszteket is használhatnak a cukorbetegség diagnosztizálására. Ezek magukban foglalhatják a véres vércukorszint -teszteket, amelyek előző éjszaka nem igényelnek. Az A1C teszt az átlagos vércukorszint mérése az elmúlt hónapokban. A glükóztolerancia -tesztek mérik a vércukorszintet egy glükózt tartalmazó ital előtt és után.

Az orvos ellenőrizheti az autoantitesteket is, ha feltételezik az 1. típusú cukorbetegséget. Ezek olyan anyagok, amelyek azt sugallják, hogy az immunrendszer az egészséges testszöveteket támadja meg. Lehet, hogy a ketonokat egy vizeletmintán keresztül ellenőrizhetik. A 2. típusú cukorbetegségben szenvedő embereknek nincs autoantiteste a vérükben, és valószínűtlen, hogy ketonok vannak a vizeletükben.

Kezelés és kezelési

Az 1. típusú cukorbetegség esetében jelenleg nincs gyógymód. A kezelések azonban rendelkezésre állnak a tünetek kezelésére és a szövődmények kockázatának csökkentésére.

Az 1. típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekeknek napi inzulin -dózisokat kell alkalmazniuk a vércukorszint szabályozásához. Ez lehet egy fecskendő, szivattyú vagy inzulin toll révén. Az inzulin nem érhető el tabletta formájában, mivel a gyomorsav túl gyorsan elpusztítja.

Egyes gyermekek nem tudnak elérni az egészséges vércukorszintet, amely önmagában inzulinnal rendelkezik. Ezekben az esetekben az orvosok cukorbetegség gyógyszereket írhatnak be inzulinnal, például pramlintiddal. Az orvosok azt is javasolják, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vércukorszintet a szövődmények elkerülése érdekében.

Az egészséges életmód -szokások követése az emberek számára az 1. típusú cukorbetegség kezelésére is fontos. Ez magában foglalhatja:

 • Egészséges táplálkozás fogyasztása
 • Fizikailag aktív lenni Koleszterinszintek

Szövődmények

1. típusú cukorbetegség idővel súlyos egészségügyi szövődményeket okozhat, beleértve:

 • szívbetegség
 • stroke
 • vesebetegség
 • Fogászati és szemproblémák
 • Idegkárosodás
 • Lábproblémák
 • Depresszió
 • Alvási apnoe

Az 1. típusú cukorbetegség tüneteinek első kezdete általában a DKA, amely orvosi sürgősség. A gondozóknak tisztában kell lenniük a DKA jeleivel, és azonnali orvosi ellátást kell kérniük, ha gyermekeik bármelyik tünet tapasztalják.

Hasznos források

Hasznos források az 1. típusú cukorbetegségben szenvedő gondozók és gyermekek számára:

 • Útmutatók a vércukorszint ellenőrzéséhez
 • < Li> Útmutatók az inzulin gyógyszerek szedéséhez

 • A cukorbetegség jelei a gyermekeknél
 • Információ a legjobb inzulin -injekciós helyekről
 • Tippek az egészséges életmódhoz olyan típusú emberek számára 1 cukorbetegség
 • Figyelmeztető jelek diabéteszes vészhelyzetekhez
 • A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok Tanácsai (CDC) a cukorbetegségben való élésről
 • Az 1. típusú diabetes önálló önmagát. Az ADA alfagen gyógyszertár a cégem gondozási kézikönyve

Összegzés

Az 1. típusú cukorbetegség krónikus állapot, amely általában gyermekek és serdülőknél alakul ki, de bármilyen életkorban előfordulhat. A test megtámadja az inzulint termelő sejteket, ami nem vagy korlátozott inzulintermelést eredményez, ami magas vércukorszintet okozhat. Ez az idő múlásával súlyos szövődményeket okozhat.

Az 1. típusú cukorbetegség tünetei és figyelmeztető jelei lehetnek a megnövekedett éhség, szomjúság és vizelés, valamint homályos látás, fáradtság és megmagyarázhatatlan fogyás. Az 1. típusú cukorbetegségben szenvedő embereknek egész életen át tartó inzulin gyógyszereket igényelnek a vércukorszint szabályozásához. Segíthetnek a tüneteik kezelésében az inzulin beadásával, az egészséges életmód után, és tisztában vannak a súlyos szövődmények esetleges figyelmeztető jeleivel.

 • 1. típusú
 • Gyermekgyógyászat/Gyermekek egészsége

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési útmutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, a tudományos kutatóintézetekből származnak , és orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents