Gombbal gombák a D-vitamint ergokalciferol formájában.

Gombbal gombák a D-vitamint ergokalciferol formájában.

Tenyésztés

A felügyelt gazdaságok alatt a mesterségesen elkészített komposztágyakon elvégzett fehér gombák termesztése. A jól elkészített, pasztőrözött komposzt olyan élelmiszer -forrásként működik, amely leginkább a gombák növekedéséhez, más gombák és baktériumok elkerülése érdekében. A következő szakaszban a kereskedelemben elkészített gombamagokat (micélium -ívás) egyenletesen beültetik a komposztkeverékbe.

A burkolat egy felső talaj, a komposzt-ívott ágyon elterjedt. Agyag, agyag, tőzegmoha stb. Használható burkolatként. A ház segít megőrizni a nedvességet; Megakadályozzák a mögöttes komposzt-ívás keverékéből történő kiszáradást, és könnyen elterjedjenek, valamint a micélium növekedését rizomorfokba, ahonnan a kis gombafejek megjelennek (Pin-Head gomba). A gomba tűpontja kibővül és tovább növekszik a gomb méretére, hamarosan készen áll a betakarításra. A betakarítás 6-9 napos ciklusban történik, 5-7 hétig tartva. Alapvető fehérje- és aminosavakat kínálnak, elegendő szintű ásványi anyagot, vitaminokat és rostot kínálnak. A D-vitamin a csontnövekedéshez és a kalcium-anyagcseréhez szükséges alapvető zsírban oldódó vitamin. tartalmaznak 0,318 mg vagy 37% RDI rézt. Alapvető fontosságú a vérsejt-termeléshez (hemtopoiesis), a neurotranszmisszióhoz és az oxidatív enzimek koaktorához. A szelén az antoxidáns enzim, a glutation-peroxidáz koitoros tápanyag. Kritikus szerepet játszik a máj- és szívszövetek integritásában. . A riboflavinhiány fekélyekhez vezethet a szájban, a repedt ajkak és a szájszögek (szögletes sztomatitisz), a pikkelyes bőrkiütés stb. :

gomb gomba (Agaricus bisphorus), friss, tápanyag -érték 100 g. .18 G4%Összesen FAT0.34 G1%étrend-szál1 G3%Vitaminfolátumok17 μg4%niacin3,607 mg23%pantoténsav1,497 mg27%piridoxin (B-6) 0,104 mg8%riboflavin0,402 mg31%thiamin0,81 mg7%vitamina. %C2.1-vitamin Mg3,5%D7-vitamin IU Mg1%E0 Mg0%-Vitamin K0 μg0%ElectrolyTessium5 mg0,5%kálium318 mg7%mineralcium3 mgselection és tároló

gombmotrák állnak rendelkezésre a marketingben. Válassza ki a fényes, tiszta gombát egy szilárd, húsos sapkákkal. Kerülje el a elszíneződést, a fekete foltokat, a zsugorodott, a sérült és a szárítású személyeket. Ne vásároljon nedves, nyálkás vagy csúszós felületűeket, mivel azok az ízükben vannak. Keresse meg a márkát, a hitelességet és az érvényességi periódusokat, mielőtt vásárolna. Megfelelően tárolva 3-5 napig friss maradhatnak. Ha otthon volt, állítsa le a műanyag csomagolást, tegye egy papírzacskóba, vagy rendezze be egy abszorbens papírtörülközőbe, ahol három napig friss maradnak. A vákuumot lezárt csomagok a hűtőszekrény belsejében legfeljebb 14 napig biztonságban lesznek. A szeletelt gombák korán rosszul mennek. A hámozás nem szükséges, mivel ez elveszíti az ízét. Ha a gombák nagyon piszkosak, néhány másodpercig öblítse le őket hideg vízben, közvetlenül a receptekben történő felhasználás előtt. Salátákban nyersen fogyaszthatók.

Itt van néhány adag tipp:

Finoman szeletelt gombák hozzáadhatók a levesekhez. és a tenger gyümölcsei. , és a potpie készítmények. (Orvosi felelősségvállalás). .

shiitake gomba táplálkozási tények és egészségügyi előnyök. Látogasson el ide a lenyűgöző ehető gombákról, amelyek teljes illusztrációi vannak a táplálkozási tények és az egészség előnyeinek.

szelén ehető gombákban.

Növekvő gomb, fehér gomba. (A link új ablakban nyílik meg).

USDA Nemzeti tápanyag -adatbázis. Sapindaceae). ), Leng-keng (Malajzia és Indonézia), Kyet Mouk (Mianmar), Mien (Kambodzsa), Lam Nhai, Nam Nhai (Laos) és Nhãn (Vietnam).

longans-As megjelenítve egy piacon. A Sapindaceae (Soapberry) család alatti gyümölcsök a Rambutan (Nephelium Lappaceum), a Lanzones (Lansium domesticum) és a pulasan (Nephelium mutabile). Dél -Kína, Mianmar, Thaiföld és India esőerdői. Egy szezonban a fa viseli a nagyszámú gyümölcs, amely a panikóban van beállítva.

longan gyümölcs kb. Egy kemény, bőrös héja borítja, amely barnavá válik, és meglehetősen merev, amikor érett. Belül körülveszi a fehér, áttetsző arilot, amely kissé kevésbé aromás, mint a licsi. A gyümölcs közepén egy nagy, kerek, sötétbarna vetőmag található. A vetőmagok ehethetetlenek, mérgezőek és el kell dobni. Nincs telített zsírok vagy koleszterinszint, de jó mennyiségű étrendi rostból, vitaminokból és antioxidánsokból áll. A bőr és a magvak azonban bőséges polifenolt tartalmaznak. A Quantitative elemzés kimutatta, hogy a lanzone héjának a legmagasabb a trópusi gyümölcsökben a legmagasabb flavonoidok (213,45 mg kvercetin/g szárított anyag).

A gyümölcs nagyon lédús és frissítő. Az egyszerű cukrok, fruktóz és szacharóz növeli az energiát, és elősegíti az újjáélesztést az elektrolitok, ásványi anyagok és vitaminok révén. A C-vitamin természetes, vízben oldódó antioxidáns. Alapvető szerepet játszik a szövetjavításban és az immunfestékként. Segít az íny vérzés és a vas felszívódásának előállításában. Antioxidáns hatásai segítenek az emberi test betegségének mentén tartani az oxigénből származó szabad gyökök elkerülésével. A jó szálas étrend segít a koleszterinszint és a testtömeg szabályozásában. Ezek a vitaminok nélkülözhetetlenek, mivel együtthatóként működnek, hogy segítsék a test metabolizálását a szénhidrátok, fehérje és zsírok. 6 mg) és vas (0,3 mg). A lédús arilok kis mennyiségű káliumot tartanak, a sejt- és testfolyadékok fontos alkotóeleme, amely elősegíti a pulzusszámot és a vérnyomást. Mivel a yin ételek, amelyek tonizálják a vért és fokozzák a szív- és lépfunkciókat. Javasolják, hogy megnyugtassa a hangulatot, és kezelje az álmatlanság, a szívdobogások, a feledékenység és a szédülési problémák stresszhez vagy túlmunkáshoz kapcsolódó problémáit. , Friss, tápanyag-érték 100 g, (forrás: Wong és Saichol (1991). .3 mgphosporus6 mg

Kiválasztás és tárolás

lonán gyümölcsök készen állnak a betakarításra július végéig és augusztus első hétig. hüvelykujjnyomás. Kerülje a kicsi, éretlen vagy diszmorf bogyókat, és azokat, amelyek repedéseket mutatnak, szárítják és összehúzódnak, mivel általában kevésbé ízek. hűvös, jól szellőztetett helyen 3-5 napig. STO Re a hűtőszekrényben 1-2 hétig papírcsomagban, hogy elkerülje a nedvesség felhalmozódását. A hámozott/magvakolt gyümölcsök azonban korán elpusztulnak, és korán el kell fogyasztani. Az előkészítéshez csak mossa le a gyümölcsöt hideg vízben, és tiszta törülközővel szárítsa meg a mopot. Hámozza meg a külső fedelet úgy, hogy felosztja a szár vége közelében, majd lefelé dolgozzon. Vagy bedughatja a gyümölcsöt, vagy a szájába helyezheti, óvatosan kinyomhatja (elválasztja) a gödörből a húst a nyelv és a fogak között, és a magot (gödör) köpje ki, miután szopja a gyümölcslé és az aril.

Csakúgy, mint más Soapberry családi gyümölcsök, mint például a Lychee, az érett longokat általában nyersen fogyasztják. Élvezze az édes és pézsmás ariljaikat, és köpködjön ki a magokat. Fotó jóvoltából: Chee.Hong. -Ez -ázsiai háztartások. Csak élvezze őket hozzáadás nélkül/fűszerek nélkül. Gyümölcs saláták más kiegészítő nyári ételekkel, mint például a mangó, a licsi, a rambutan, a kígyó gyümölcs stb. A kínai hebzse gyógyszerként pihentető infúzió. Dobja el a longánmag magjait. A Rambután hipoglikémiát (alacsony vércukorszint) eredményezhet, különösen az alulfokú gyermekeknél. A hipoglikémiás encephalopathia tünetei magukban foglalhatják a fejfájást, a szomjúságot, az izzadást, a hányást, a letargiát, a rohamokat, a kómát és a halált órákat órákig. (Referencia: Spencer PS, Palmer vs, Mazumder R. A gyanúsított licsi kapcsolt vírus encephalitis valószínű mérgező oka. Expe fertőzött dis. 2015; 21 (5): 904-905). (Orvosi felelősségvállalás).

≻≻-Lychee (Litchi) Táplálkozási tények és egészségügyi előnyök.

≻≻-hátra a longánokból származó gyümölcsökhöz. Látogasson el ide, hogy lenyűgöző listát találjon mindenféle gyümölcsről, amely a táplálkozási tények és az egészségügyi előnyök ábrázolását mutatja be.

Vietnam gyümölcsei. (új ablak megnyitása)

Production Guide.- PDF.

Spencer PS, Palmer vs, Mazumder R. Valószínű mérgező ok a gyanúsított like-kapcsolt vírus encephalitisnek. Az ENRE ENREFECT DIS. 2015; 21 (5): 904-905. Megkülönbözteti a többi téli squash tagjától, ha hosszú hengeres alakú, és finom krém-/rézbőrrel rendelkezik, sötét erdőzöld függőleges csíkokkal. A bőr vékony és ehető, ellentétben más téli tökfajtákkal.

delicata tök. Udvariasság: A dyogi

delicata téli squash, és több hónapig teljesen termesztett és tárolás után betakarítható, ellentétben a nyári tökkel, mint Az eltarthatóság. A palántát kora tavasszal végezték el, általában akkor, ha már nincs fagy veszélye. Ennek a töknek egy jól vízelvezető talajra van szüksége szerves anyaggal. A gyümölcs körülbelül 70 nappal a palántát követően jelenik meg, és 90-100 napos betakarításra kész. A gyümölcs hengeres, hornyolt bőrrel, lekerekített végekkel és krémmel, vagy sárga színű, zöld csíkokkal, amelyek a hossza mentén futnak. A bőr vékony és ehető. A gyümölcsök a napfényben maradnak, hogy 1-2 hétig gyógyuljanak, mielőtt hűvös, száraz helyen tárolnának. Körülbelül 4-6 hüvelyk hosszú és 2-3 hüvelyk átmérőjű, súlya körülbelül 1-1,5 font. Mint a tök. A hús szilárd, édes és mély sárga. Nagyon édes és ovális alakú. Téli tök. 3,5 oz (100 g) nyers tök 34 kalóriát tartalmaz, majdnem megegyezik az Acorn Squash (40 cal/100 g) esetében. A héja jó oldható és oldhatatlan étrendi rostforrás.

delicata tök egy gluténmentes élelmiszer. Ez jó helyettesítheti a glutén-érzékeny (celiakia) embereket. Körülbelül 1370 NE / 3,5 oz (100 g) és 820 μg β-karotin biztosítja. Az A-vitamin egy fontos antioxidáns, amely elősegíti a sejtnövekedés és a nyálkahártya javítását, a rák elleni küzdelmet és a jó látást. (ROS) A testből, amely szerepet játszik az öregedésben és a különféle betegségfolyamatokban. – A C -vitamin elengedhetetlen a csontok, porc és erek kollagén szintéziséhez, valamint a vas felszívódásának elősegítése. A folát szükséges elem a sejtosztódáshoz és a DNS -szintézishez. Ha a korai terhesség alatt megfelelő módon veszik be, ez ezt szerettem segíthet megakadályozni az újszülött neurális cső hibáit. (350 mg/100 g), egy fontos intracelluláris elektrolit.