A jobb terv attól függ, hogy mennyi egészségügyi ellátásra van szüksége

A jobb terv attól függ, hogy mennyi egészségügyi ellátásra van szüksége

Számos különböző típusú ginzeng létezik, köztük amerikai, szibériai, indiai (más néven ashwagandha), koreai stb.

A ginzeng csökkenti a zsírszövetet a szervezetben, különösen a magas zsírtartalmú étrendben, és segíthet késleltetni a zsír felszívódását.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a koreai vörös ginzeng csökkentette a zsírszövet és a zsírsejtek méretét, a triglicerideket, a koleszterint és a testsúlyt anélkül, hogy a magas zsírtartalmú étrendben megváltozna a táplálékfelvétel.

7. Gymnema sylvestre

A Gymnema Sylvestre lehet a válasz, ha a cukorvágy visszatart a fogyástól. A Gymnema Sylvestre egy összetett gymnemic-savat tartalmaz, amely állítólag segít csökkenteni bizonyos ételek édességét, ami csökkenti a cukor utáni sóvárgást.

Egy tanulmány 4 mg gymnemic savat tartalmazó menta fogyasztását vizsgálta placebóval 56 alanyon. A résztvevők csokoládémintákat kaptak, és 30 másodperccel a csokoládé elfogyasztása előtt mérjék fel éhségüket. Ezután elfogyasztották a GS mentát vagy a placebo mentát, és azonnal értékelték, hogy több csokoládéra vágynak. Az eredmények azt mutatták, hogy a GS mentát fogyasztóknál 15 percen belül 21,3%-kal csökkent az elfogyasztott csokoládék száma.

8. Zöld kávébab kivonat

A zöld kávébab kivonat (vagy a pörköletlen kávébab) számos fogyókúrás kiegészítő rendkívül népszerű összetevője. Segíthet javítani a vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint antioxidánsokat biztosít. Az egyik antioxidáns, amelyet biztosít, a klorogénsav, amely elősegítheti a fogyást, és elengedhetetlen a kivonat hatásához.

A kutatások kimutatták, hogy a vegyület folyamatos használata jelentősen csökkentheti a zsigeri zsírterületet, a teljes hasi zsírterületet, a testtömeget és a derékbőséget.

9. Fahéj

A fahéj sokak számára gyakori fűszer, mivel adjuk hozzá reggeliinkhez, desszertjeinkhez, teáinkhoz stb. Ezenkívül gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet, és javíthat bizonyos emésztési problémákon. Ami a fogyást illeti, a fahéjkivonat barna zsírsejteket (barna zsír) indukálhat, és csökkentheti a fehér zsírsejteket (fehér zsír).

A fahéj magas rosttartalmú, csökkenti a sóvárgást, és hosszabb ideig megőrzi a jóllakottságot. Miközben jóllakottan tartja magát, felgyorsíthatja az anyagcserét, így remek lehetőség a reggelek indítására.

10. Petrezselyem

Ha olyan gyógynövényt keres, amely megtisztítja szájpadlását, a petrezselyem kiváló választás különféle ételekhez és italokhoz. A petrezselyem természetes vízhajtóként működik, amely szükséges a méreganyagok kiürítéséhez és a víz visszatartásának elkerüléséhez, ami kényelmetlen lehet és duzzanatot okozhat. A gyógynövény eugenolt is tartalmaz, egy olyan olajat, amely csökkentheti a vércukorszintet, és még a hipoglikémiában szenvedőknek is segíthet. Mint a legtöbb zöld, a petrezselyem jó rostforrás, amely segíti az egészséges emésztést, és tisztítószerként működik.

Összefoglalva, bár a gyógynövények fogyasztása biztonságos, túlzott fogyasztásuk kellemetlen mellékhatásokat okozhat, például hányingert, gyomorégést, emésztési problémákat stb. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen kiegészítőt szedne, ha jelenleg valamilyen gyógyszert szed.

Amellett, hogy édes, csípős és sós ízeket ad ételeihez és italaihoz, egy maroknyi egészségügyi előnyben részesíti a szervezetet, amelyek a fogyásban is segítik. Ha ezeket a gyógynövényeket egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással párosítja, akkor a legjobb eredményeket érheti el.

Az orvosi költségek elsöprőek lehetnek. Van néhány módja annak, hogy pénzt takarítson meg, ha egészségügyi ellátásról van szó. A hálózaton belüli szolgáltatók és a hálózaton kívüli szolgáltatók használata az egyik ilyen mód. A hálózaton belüli szolgáltatók azok, akikkel az Ön biztosítója egyeztetett a jobb árak érdekében. Ide tartoznak az orvosok, fogorvosok, kórházak, szakorvosok és gyógyszertárak.

A legfontosabb elvitelek:

  • A biztosítótársaságok tárgyalnak a szolgáltatókkal a jobb árakért.
  • A hálózaton belüli szolgáltatók használatával pénzt takaríthat meg.
  • Ha hálózaton kívüli szolgáltatót vesz igénybe, előfordulhat, hogy a teljes költséget Ön viseli.

Ha hálózaton kívüli szolgáltatót használ, akkor a teljes számlát ki kell fizetnie. Nézzük meg közelebbről, mit jelent az Ön számára a hálózaton belüli és a hálózaton kívüli.

Mi az egészségbiztosítási hálózat?

Az egészségbiztosítási hálózat olyan szolgáltatók csoportja, amelyekkel a biztosító társasága kedvezményes díjért tárgyalt. Ebben a díjszabásban a biztosítótársaság és az egészségügyi szolgáltató is megállapodik. A biztosítótársaságok https://animale-me-gummies-official.top/prostate-health-understanding-and-maintaining-optimal-prostate-function/ hálózatokat hoznak létre orvosokkal, kórházakkal, fogorvosokkal, szakorvosokkal és gyógyszertárakkal a legjobb áron lehetséges. A hálózat mérete a választott biztosítási tervtől és a szolgáltatókkal folytatott tárgyalásoktól függően változhat. Általában minél nagyobb a hálózat, annál nagyobb a havi díj. Ha egy hálózaton belüli szolgáltatót keres fel, az csökkenti az Ön által viselt költségmegosztási összeget.

Hálózaton belüli kontra hálózaton kívüli biztosítás

Jelentős különbség van a biztosítási költségek között a hálózaton belüli és a hálózaton kívüli szolgáltatók között. Egészségbiztosítási szolgáltatója meg tudja mondani, ha szolgáltatója hálózaton belül van velük. A látott szolgáltatók azt is megmondhatják, hogy a hálózaton belül vannak-e, és erről tájékoztatniuk kell Önt, amikor időpontot egyeztet. A hálózaton belüli szolgáltatók használatának az az előnye, hogy alacsonyabbak lesznek a zsebből származó költségek. Ha szolgáltatója bármilyen vizsgálatot, például labormunkát vagy röntgenfelvételt rendel el, győződjön meg arról, hogy a vizsgálatot végző iroda is hálózaton belül van az Ön biztosításával, különben Ön felelős a teljes számlaért.

Mi az a hálózaton belüli biztosítás?

A „hálózaton belüli” kifejezés az Ön egészségbiztosítójával szerződött szolgáltatók csoportjára utal, amelyek kedvezményes díjat kínálnak a szolgáltatásokra. Az egészségbiztosító társaságok alacsonyabb díjakért tárgyalnak a szolgáltatókkal (beleértve az orvosokat, fogorvosokat, kórházakat, sebészeti központokat és gyógyszertárakat). Ez megtakarítást eredményez pácienseik számára.

Mi az a hálózaton kívüli biztosítás?

A hálózaton kívüli biztosítás olyan szolgáltatókra vonatkozik, amelyek nincsenek szerződésben az Ön egészségbiztosítójával. Továbbra is kaphat ellátást ezektől a szolgáltatóktól, de valószínűleg Ön lesz a felelős a számla nagyobb részéért (vagy az egészért). Ez alól kivételt képeznek a vészhelyzetek és olyan helyzetek, amikor a hálózaton belüli szolgáltató nem elérhető ésszerűen. Ha a biztosító társasága által meghatározott módon egyetlen hálózaton belüli szolgáltató sem érhető el, kérhet hálózati rés kivételt. Ez lehetővé teszi a hálózaton kívüli szolgáltatók hálózaton belüli árképzését.

Honnan tudhatom, hogy az orvosom a hálózaton belül van?

A legjobb módja annak, hogy megállapítsa, hogy orvosa hálózatban van-e a biztosítási tervével, ha felhívja a biztosítótársaságot. A biztosítási kártyáján szerepelnie kell egy számnak, amelyet felhívva érdeklődhet a hálózaton belüli szolgáltatókról. Azt is megkérdezheti orvosától, hogy a hálózaton belül vannak-e, és jó ötlet az orvos által használt laborokról vagy radiológiai létesítményekről is megkérdezni. Bár lehet, hogy orvosa a hálózaton belül van, előfordulhat, hogy a vizsgálóközpontok, ahová Önt küldik, nem. Ezekre a kérdésekre az Ön biztosítója tud válaszolni.

Miért kerülnek többe a hálózaton kívüli egészségügyi szolgáltatások?

A hálózaton kívüli egészségügyi szolgáltatások többe kerülnek, mivel ezek a szolgáltatók nem kötöttek szerződést az Ön egészségbiztosítójával, hogy alacsonyabb árat kínáljanak. Az egészségbiztosító társaságok hálózatokat hoznak létre az egészségügyi szolgáltatókkal folytatott tárgyalások során az alacsonyabb fizetés elfogadásáról. Ez a tárgyalás pénzt takarít meg Önnek és biztosítótársaságának. Ha egy hálózaton kívüli szolgáltatót lát, az többe kerül a biztosítónak. Ez a megnövekedett költség befolyásolja a teljes költségmegosztási összeget, ami befolyásolja, hogy mennyiért lesz felelős. A legtöbb biztosító társaság kiválasztja, hogy mely szolgáltatókat vonja be a hálózatába. Kedvező számukra, hogy olyan szolgáltatókat válasszanak, amelyekről úgy érzik, hogy a legjobb ellátást nyújtják ügyfeleiknek.

Egészségbiztosítási tervek és különböző költségek

Számos különböző egészségbiztosítási terv áll rendelkezésre. Ezek a különböző tervek eltérő költségekkel járnak, és eltérő fedezetet biztosítanak. Két fő terv a PPO (preferált szolgáltató szervezet) és a HMO (egészségügyi karbantartó szervezet):

HMO

Ezzel a tervvel vészhelyzet kivételével csak a szolgáltatókat láthatja a biztosítótársasággal a hálózaton belül. A HMO-val minden szakellátáshoz ki kell választania egy alapellátó orvost, és tőlük kell beutalót kérnie. A HMO hálózatok általában kisebbek, de a havi díjak és a zsebköltségek általában alacsonyabbak. A HMO-k jól működnek azok számára, akiknek csak alapvető orvosi ellátásra van szükségük.

PPO

A PPO-tervekkel nem korlátozódik arra, hogy szolgáltatókat találjon az egészségbiztosítási hálózatában. Kiválaszthatja saját alapellátási szolgáltatóját is, és nem kell látnia, hogy szakorvoshoz forduljon. A PPO-knak általában magasabbak a havi díjai és az azonnali költségek, mint a HMO-knak. Ha egy hálózaton belüli szolgáltatót keres a biztosításával, akkor ezek a költségek alacsonyabbak.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú előfizetéssel rendelkezik, a hálózatán kívüli szolgáltató meglátogatása többe kerülhet. Külön önrészed és zsebmaximum lesz. Tehát bár többet kell fizetnie a hálózaton kívüli ellátásért, ezek a költségek beleszámítanak az önrészbe és a saját zsebbe.

Tud tárgyalni egy hálózaton kívüli szolgáltatóval?

Igen, tárgyalhat a költségekről egy hálózaton kívüli szolgáltatóval. A szolgáltatók nem kötelesek megállapodni semmilyen tárgyalásról, de nem árt megpróbálni. Ha speciális ellátásra van szüksége, de nincs olyan szolgáltató, amely ésszerű távolságon belül ezt az ellátást biztosítani tudja, kérheti a biztosítótársaságtól az úgynevezett hálózati hiányossági kivételt. Ez lehetővé tenné, hogy hálózaton kívüli ellátásban részesüljön a hálózaton belüli árakon. Nincs garancia arra, hogy biztosítója beleegyezik a kivételbe, de lehetőség van rákérdezni.

GYIK

Miért drágább a hálózaton kívüli szolgáltatás?

A hálózaton kívüli szolgáltatás drágább, mert a biztosító társasága nem tárgyalt alacsonyabb költségről ezekkel a szolgáltatókkal. Az Ön biztosításával kapcsolatban álló egészségügyi szolgáltatók megállapodást kötöttek arról, hogy kedvezményes áron nyújtanak ellátást Önnek. Ez a kedvezményes kamatláb csökkenti a költségmegosztás összegét és pénzt takarít meg.

Melyik a jobb – PPO vagy HMO?

A jobb terv attól függ, hogy mennyi egészségügyi ellátásra van szüksége. A PPO-k több szolgáltatóhoz biztosítanak hozzáférést, és nem igényelnek szakértői beutalót.

Contents