Το νοσοκομείο έλαβε λίγο λιγότερο από 3.000 δόσεις στην πρώτη του αποστολή.

Το νοσοκομείο έλαβε λίγο λιγότερο από 3.000 δόσεις στην πρώτη του αποστολή.

Παρασκευή.

«Πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση», δήλωσε η Δρ Νάνσι Μεσονιέ, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Ασθενειών στο ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων. Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού έχει αρρωστήσει 45 άτομα στην Κίνα και προκάλεσε δύο θανάτους . Δύο επιπλέον κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ταϊλάνδη και ένα στην Ιαπωνία.

Υγεία: Το NJ προειδοποιεί για υψηλά επίπεδα γρίπης μετά τον θάνατο του δεύτερου παιδιού από επιπλοκές αυτή την εποχή

Νομοσχέδιο για τα εμβόλια: Οι νομοθέτες υπόσχονται νέο αγώνα καθώς οι ειδικοί στη δημόσια υγεία προειδοποιούν για επιδημίες

«Θα δούμε επιπλέον περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο καθώς οι άνθρωποι το αναζητούν περισσότερο», είπε ο Messonnier. «Νομίζω ότι είναι πολύ εύλογο ότι θα υπάρξει τουλάχιστον μια υπόθεση στις ΗΠΑ»

Οι ασθενείς με τη νόσο έχουν νοσηλευτεί με πνευμονία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή.

Μην αφήσετε τις καθημερινές δραστηριότητες να γίνουν αγώνας. Δοκιμάστε το συμπλήρωμα κοινής υποστήριξης που διατίθεται στη διεύθυνση https://hondrostrong-website.com/el/ και ανακτήστε την ελευθερία κινήσεών σας.

«Πιστεύουμε ότι ο τρέχων κίνδυνος από αυτόν τον ιό για το ευρύ κοινό είναι χαμηλός», δήλωσε ο Messonnier. Παρόλα αυτά, είπε, το CDC «ακολουθεί μια προσεκτική, προληπτική προσέγγιση».

«Δεν χρειάζονται πολλά για να γίνει ένας ιός από ανησυχητικός σε εξαιρετικά ανησυχητικός», είπε. «Τείνουν να μορφοποιούνται και να μεταλλάσσονται πολύ».

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς με τον ιό της Γουχάν φαίνεται να έχουν εκτεθεί σε μεγάλη αγορά ψαριών και ζώντων ζώων. Αλλά κάποιοι δεν ήταν, υποδηλώνοντας ότι έχει συμβεί περιορισμένη εξάπλωση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η κινεζική κυβέρνηση παρακολουθεί εκατοντάδες εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που περιέθαλψαν τους ασθενείς και μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναπτύξει την ασθένεια.

Οι Κινέζοι ήταν πιο πρόθυμοι με πληροφορίες σχετικά με το ξέσπασμα από ό,τι κατά τη διάρκεια της επιδημίας SARS, αλλά ακόμα δεν έχουν παράσχει το επίπεδο λεπτομέρειας που θα ήθελε το CDC, είπε ο Messonnier. Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση μοιράστηκε ένα γονιδιωματικό προφίλ του ιού για να βοηθήσει στον εντοπισμό κρουσμάτων σε άλλες χώρες.

Το CDC έχει αναπτύξει 100 άτομα προσωπικό στο JFK, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες για να βοηθήσει με τις προβολές.

Οι επιβάτες που αποβιβάζονται σε απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Tianhe της Γουχάν, καθώς και σε εκείνους που πραγματοποιούν πτήσεις ανταπόκρισης από τη Γουχάν, θα υποβληθούν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα συμπτώματα και τις εκθέσεις και θα ελεγχθούν για να διαπιστωθεί εάν έχουν πυρετό.

Όσοι πληρούν τα προκαταρκτικά κριτήρια και εμφανίζονται άρρωστοι με πυρετό θα μεταφερθούν σε υγειονομική μονάδα εκτός έδρας για περαιτέρω αξιολόγηση. Εργαστηριακά δείγματα θα σταλούν στο εργαστήριο CDC στην Ατλάντα για να διαπιστωθεί εάν ο ιός ταιριάζει με το γενετικό προφίλ που εντόπισε η κινεζική κυβέρνηση.

Οι διαδικασίες προσυμπτωματικού ελέγχου θα εξελίσσονται καθώς γίνονται περισσότερα γνωστά, δήλωσε ο Δρ Μάρτιν Σέτρον, διευθυντής του τμήματος παγκόσμιας μετανάστευσης και καραντίνας του CDC

Με το σεληνιακό νέο έτος στις 25 Ιανουαρίου, αυτή είναι η κορυφαία ταξιδιωτική περίοδος στην Ασία. Οι περισσότερες πτήσεις από τη Γουχάν προσγειώνονται στην Ασία, όπου οι υγειονομικές αρχές ελέγχουν τους ταξιδιώτες που φθάνουν από τις αρχές αυτού του μήνα.

Ωστόσο, περίπου 60.000 επιβάτες από τη Γουχάν προσγειώνονται στα αεροδρόμια των ΗΠΑ κάθε χρόνο, με 5.000 έως 6.000 από αυτούς να φτάνουν τον Ιανουάριο, είπε ο Cetron. Τρεις απευθείας πτήσεις από το Wuhan προσγειώνονται κάθε εβδομάδα στο JFK, είπε.

Η Lindy Washburn είναι ανώτερη ρεπόρτερ στον τομέα της υγείας για το NorthJersey.com. Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι αλλαγές στον ιατρικό κόσμο επηρεάζουν την υγεία σας και της οικογένειάς σας, εγγραφείτε ή ενεργοποιήστε τον ψηφιακό λογαριασμό σας σήμερα .

Email: washburn@northjersey.com Twitter: @lindywa

Στις 8:10 π.μ. της Τρίτης, με ένα τρύπημα βελόνας στο χέρι της Μαρίτζα Μπενίκες, το Νιου Τζέρσεϊ ξεκίνησε την αντεπίθεσή του σε έναν ιό που έχει σκοτώσει περισσότερους από 17.000 κατοίκους του, έχει σακατέψει ολόκληρους τομείς της οικονομίας του και έχει γκρεμίσει τη ρουτίνα όλων, από παιδιά προσχολικής ηλικίας. στους κατοίκους του γηροκομείου.

Το πλάνο αισθάνθηκε «σε όλη την πολιτεία ήρθε 286 ημέρες αφότου ο πρώτος ασθενής στο Νιου Τζέρσεϊ διαγνώστηκε με τη νόσο του κοροναϊού και σχεδόν ένα χρόνο μετά τις αναφορές για μια άγνωστη μέχρι τώρα ασθένεια από την κεντρική Κίνα.

Χορηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Νιούαρκ, που βρίσκεται στην πιο σκληρά πληγείσα κομητεία αυτής της πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο. Από τον Μάρτιο, το νοσοκομείο έχει εξιτήριο περισσότερους από 1.200 ασθενείς με κορωνοϊό, έχει δει 269 να πεθαίνουν και έχασαν 11 μέλη του προσωπικού του από την ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου ενός μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Το απλό τρύπημα στο χέρι της Beniquez – στα 56α γενέθλιά της, όχι λιγότερο – σηματοδότησε την έναρξη μιας προσπάθειας δημόσιας υγείας στο New Jersey και τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς ιστορικό παράλληλο. «Αυτό είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων ποτέ!» Ο Beniquez είπε: "Μπορώ να δω αυτό το φως στο τέλος του τούνελ. Αυτό είναι. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να γιορτάσω τα γενέθλιά μου."

Πριν χορηγήσει το εμβόλιο, ένας φαρμακοποιός της έκανε τις ερωτήσεις: Είχε αλλεργίες; Είχε COVID; Είχε πυρετό τις τελευταίες 48 ώρες; Είναι έγκυος ή σχεδιάζει να μείνει έγκυος; Ο Μπενίκες απάντησε όχι στον καθένα.

Ερωτηθείσα εάν έχει εκτεθεί πρόσφατα στον COVID, απάντησε: «Κάθε μέρα στα επείγοντα».

Αφού δόθηκε η βολή, ο Μπενίκες είπε: «Ευχαριστώ, Θεέ μου!» Χαμογέλασε και έκανε μια γροθιά με το δεξί της χέρι και μετά έσφιξε τα χέρια της σαν να προσευχόταν.

Εκατομμύρια κάτοικοι, ξεκινώντας από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους κατοίκους γηροκομείων, πρόκειται να εμβολιαστούν τους επόμενους έξι μήνες καθώς το κράτος και το έθνος προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν πεθάνει από την πανδημία.

«Αυτή είναι μια μέρα που περιμέναμε σχεδόν ένα χρόνο, και ενώ ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι το τέλος, γινόμαστε μάρτυρες, τουλάχιστον, μια αχτίδα ελπίδας στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο κυβερνήτης Phil Μέρφι.

«Αναμφίβολα, βρισκόμαστε ακόμη σε αρκετούς δύσκολους μήνες και θα αντιμετωπίσουμε σκληρούς αντίθετους ανέμους από αυτό το δεύτερο κύμα, αλλά τώρα οι ηρωικοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής μπορούν να αρχίσουν να φροντίζουν τους συναδέλφους τους Νιου Τζερσεγιάν με υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνη στη δική τους προστασία», είπε.

Παρόμοιοι αρχικοί εμβολιασμοί έγιναν για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας την Τρίτη στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Hackensack, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Robert Wood Johnson στο New Brunswick και στο Morristown Medical Center.

ΕΜΒΟΛΙΟ: Πώς θα διανείμει το NJ τα εμβόλια για τον COVID-19 τώρα που οι κάτοικοι του γηροκομείου βρίσκονται μπροστά;

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το εμβόλιο στο NJ

Ο Beniquez, της Union City, μίλησε αργότερα έξω από το νοσοκομείο. «Ως έγχρωμη γυναίκα και Λατίνα, ξέρω ότι έχουμε τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της ασθένειας», είπε. Είναι τιμή μου που είμαι το πρώτο άτομο στο Νιου Τζέρσεϊ που θα λάβει αυτό το εμβόλιο, το οποίο θα περιορίσει την πιθανότητα να κολλήσω αυτή την ασθένεια και να τη μεταδώσω εν αγνοία μου σε άλλους.

Ερωτηθείσα πώς ένιωθε να λαμβάνει το εμβόλιο, είπε ότι δεν ένιωθε πόνο και ότι έπρεπε να ελέγξει ότι η βελόνα είχε μπει στο χέρι της. «Αισθάνομαι υπέροχα, ενθουσιασμένη και χαρούμενη που σε έναν άλλο μήνα ή ενάμιση μήνα δεν θα χρειάζεται να φοβάμαι πια να πάω σε ένα δωμάτιο ή να κάνω θωρακικές συμπιέσεις ή να είμαι παρούσα όταν διασωληνώνω έναν ασθενή», είπε. «Δεν θέλω να φοβάμαι πια και έχω τον κίνδυνο να το φέρω στο σπίτι στην οικογένειά μου – έτσι είμαι ενθουσιασμένος».

Η ιστορία συνεχίζεται μετά το βίντεο

Η Επίτροπος Υγείας της πολιτείας Judy Persichilli είπε ότι ήταν "μια ιστορική ημέρα" και ότι η ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκε ένα εμβόλιο – το Νιου Τζέρσεϊ κατέγραψε το πρώτο του κρούσμα COVID στις 4 Μαρτίου – ήταν "τίποτα λιγότερο από ένα επιστημονικό επίτευγμα που δεν έχουμε δει ποτέ στον κόσμο μας. ζωές».

Την Τρίτη, περίπου 80 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας συνολικά επρόκειτο να εμβολιαστούν στην κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Η κλινική θα είναι ανοιχτή από τις 8:30 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα κάθε μέρα, ανάλογα με τις προμήθειες, σύμφωνα με τον Αντρέ Εμοντ, διευθυντή φαρμακευτικών υπηρεσιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Το νοσοκομείο έλαβε λίγο λιγότερο από 3.000 δόσεις στην πρώτη του αποστολή.

Ο Murphy, η Persichilli, η πρώτη κυρία Tammy Murphy, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Shereef Elnahal και ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας του Essex Joseph DiVincenzo Jr. περπάτησαν στην κλινική —η οποία έχει τη δυνατότητα να εμβολιάσει 600 άτομα την ημέρα— για περίπου μισή ώρα και παρακολούθησαν τον Beniquez και άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εμβολιάζονται. Ο ήλιος έμπαινε μέσα από τα παράθυρα, φωτίζοντας τη σειρά από μπλε καρέκλες που χωρίζονται από ιατρικές οθόνες σε πράσινο χρώμα της μέντας. Ένα μικρό ιατρικό ψυγείο γεμάτο με αποψυγμένα εμβόλια βρισκόταν δίπλα σε τρεις οθόνες υπολογιστή στο τέλος του δωματίου.

Ο Ρόμπερτ Τζόνσον, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Rutgers New Jersey, έλαβε το δεύτερο εμβόλιο για τον COVID-19 στην πολιτεία, δίνοντας μπράβο και φορώντας ένα έντονο κόκκινο πουκάμισο Rutgers και ένα ναυτικό παντελόνι.

«Είναι μια μεγάλη, μεγάλη ανακούφιση, ειδικά αφού έχω περάσει έναν ολόκληρο χρόνο ειλικρινά φοβισμένος», είπε ο Τζόνσον «Απλώς ανησυχώ για το τι συμβαίνει στη χώρα. Αυτό είναι το πρώτο καλό πράγμα που συνέβη σε σχεδόν ένα χρόνο, και μπορώ να δω τα πράγματα να αλλάζουν και να επιστρέφουν στο φυσιολογικό, και μπορούμε να επιστρέψουμε στην άσκηση της ιατρικής που είναι πολύ πιο υποστηρικτική».

Ο Τζόνσον έχασε ανθρώπους που νοιαζόταν λόγω του COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς του και της εκκλησιαστικής του κοινότητας. «Η αφροαμερικανική κοινότητα ήταν πραγματικά συντετριμμένη», είπε.

Λίγο αργότερα το πρωί, στο Hackensack University Medical Center, η άσκηση επαναλήφθηκε. Η Δρ Λίζα Τανκ, η επικεφαλής ιατρός, ήταν η πρώτη υπάλληλος που έλαβε το εμβόλιο εκεί, στις 10:36 π.μ. Είπε ότι ενώ το εμβόλιο φέρνει ελπίδα, ήταν πολύ ενήμερη για τις ζωές που χάθηκαν από την πανδημία.

«Σήμερα είναι ο τρόπος μου να το πληρώσω μπροστά», είπε σχετικά με τον εμβολιασμό.

Ο Robert C. Garrett, Διευθύνων Σύμβουλος του Hackensack Meridian Health — του μεγαλύτερου δικτύου υγείας του Νιου Τζέρσεϊ, με 17 νοσοκομεία — είπε ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, 26.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας του δικτύου θα λάβουν το εμβόλιο.

Στη συνέχεια, το εμβόλιο θα διανεμηθεί στο κοινό σε 30 τοποθεσίες στο δίκτυο Hackensack Meridian, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των κέντρων επείγουσας φροντίδας. Το δίκτυο αναπτύσσει επίσης έναν μέγα ιστότοπο σε μια τοποθεσία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί για να επισπεύσει τη διαδικασία.

«Έχουμε παραδώσει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο σε χρόνο ρεκόρ», είπε ο Γκάρετ. Η άφιξη του εμβολίου, είπε, είναι «τα καλά νέα που όλος ο κόσμος περίμενε και χρειάζεται αυτή τη στιγμή».

«Θα έχουμε ασυλία αγέλης και οι πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας θα είναι πίσω μας», είπε.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αυτός ο θρίαμβος της επιστήμης είναι εδώ — αλλά δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τις οδυνηρές εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας», είπε, αναφερόμενος στο συνεχιζόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. "Πρέπει να κρατήσουμε την επιφυλακή μας. Δεν μπορούμε να ενδώσουμε στην κούραση του COVID ή να δούμε το εμβόλιο ως μια μαγική σφαίρα."

Δύο γιατροί που εργάζονται στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημίου Hackensack, ένας αναπνευστικός θεραπευτής, μια νοσοκόμα και ένας εργαζόμενος στις περιβαλλοντικές υπηρεσίες ήταν επίσης μεταξύ των πρώτων παραληπτών.

ΕΜΒΟΛΙΟ: Δύο μαύρες γυναίκες θα μπορούσαν να διαβεβαιώσουν τους ανθρώπους για την ασφάλεια του εμβολίου για τον COVID

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον στο Νιού Μπράνσγουικ, 10 εργαζόμενοι έκαναν τους εμβολιασμούς το απόγευμα της Τρίτης. Περισσότεροι εργαζόμενοι θα λάβουν το εμβόλιο μέσω κλινικών αφού εγγραφούν σε ατομικά ραντεβού.

Το νοσοκομείο αναμένει να εμβολιάσει το εργατικό δυναμικό του με περισσότερα από 5.000 άτομα μέχρι τον Φεβρουάριο, ανάλογα με την προμήθεια εμβολίων που διατίθεται από την Pfizer. Η λήψη του εμβολίου είναι εθελοντική για όλους τους εργαζόμενους.

Το νοσοκομείο δεν γνωρίζει πόσα ακόμη φορτία του εμβολίου θα λάβει. Δεν υπάρχουν σχέδια για την παροχή του εμβολίου σε ασθενείς ή μέλη του κοινού στο νοσοκομείο.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε από τα πρώτα νοσοκομεία του Νιου Τζέρσεϊ που παρέχουν αυτό το ιστορικό εμβόλιο στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής», δήλωσε η Lydia Stockman, ανώτερη αντιπρόεδρος για τις επιχειρήσεις στο νοσοκομείο.

«Σχεδιάζουμε και προετοιμάζουμε την κλινική εμβολιασμού μας ώστε να μπορούμε να χορηγήσουμε με ασφάλεια το εμβόλιο», είπε ο Stockman. «Η πανδημία έχει επιβαρύνει πραγματικά το εργατικό δυναμικό της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά το βλέπουν ως αυτή την ελπίδα και το σημάδι ότι η πανδημία θα φτάσει επιτέλους στο τέλος της».

Περισσότερες δόσεις εμβολίων στο δρόμο

Καθώς φτάνουν περισσότερα εμβόλια στο Νιου Τζέρσεϊ, το πρόγραμμα εμβολιασμού θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει και άλλες ομάδες προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένων των βασικών εργαζομένων, των άνω των 65 ετών και εκείνων με ιατρικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία, που τους προδιαθέτουν σε σοβαρές ασθένειες από ο κορωνοϊός.